Zo langzamerhand komen we met z’n allen in de oranjestemming, Koningsdag komt er namelijk weer aan. Ook bij Drum & Showfanfare DES wordt flink gerepeteerd, ze hebben namelijk een druk programma op 27 april. Net als voorafgaande jaren treden zij deze dag op bij het Slingeland ziekenhuis. Elk jaar speelt de muziekvereniging traditiegetrouw voor de mensen in het ziekenhuis, zodat ook zij een beetje Koningsdag kunnen vieren. Na dit optreden is het tijd voor een koningsgebakje in de kantine, om vervolgens door te gaan naar Doesburg. Daar verzorgen ze een muzikaal intermezzo in het centrum en bij de
Foto koningskrant 5terrassen. Maar naast Koningsdag treedt DES natuurlijk nog veel meer op. Denk aan optredens bij de intocht van sinterklaas, de avondvierdaagse, carnaval en 4 mei. In 2017 zijn er ook een aantal speciale optredens, want DES viert dit jaar haar 50e verjaardag! Om dit vijftig jarige bestaan te vieren, organiseert de vereniging verschillende activiteiten. Zo gaan ze binnenkort op muziekweekend, zijn ze enkele koopzondagen te zien op het Simonsplein en geven ze vijf serenades weg. Wait what…?! Ja, je leest het goed. Je kunt dit jaar een serenade winnen van DES voor iets of iemand die ook 50 jaar bestaat. Hoe, wat, waar en wanneer? Houd de Facebookpagina in de gaten, later meer hierover. Een druk en spannend, maar vooral een leuk jaar dus. Om dit allemaal te realiseren wordt er elke donderdagavond druk gerepeteerd door het groot orkest van 20.00 tot 22.00 uur. Eens per maand repeteert ook het leerlingenorkest. Hier kunnen alle leerlingen (jong en oud), samen de stukken spelen die ze tijdens de lessen oefenen. Zo leren de leerlingen samenspelen waarmee ze worden klaargestoomd voor het groot orkest. Daarnaast is het natuurlijk leuk om met anderen muziek te maken, in plaats van altijd maar alleen. Lijkt het jou trouwens ook leuk om samen muziek te maken? De vereniging is altijd op zoek naar nieuwe en enthousiaste leden! Neem eens een kijkje op de website www.desdoetinchem.nl of kom een keer op een donderdagavond binnenlopen. De koffie staat niet klaar,
deze wordt vers voor je gezet!