Wie zijn we?

Wij zijn Drum & Showfanfare DES, een muziekvereniging uit Doetinchem, de fanfare van Doetinchem. Wij zijn een gezellige vereniging van zo’n 25 leden, variërend in de leeftijd van 8 tot 65 jaar.

 
Wat doen we?

Met elkaar repeteren we iedere donderdagavond ons repertoire. repetitieDit repertoire bestaat uit populaire muziek die je iedere dag op de radio kunt horen. Populaire muziek die wij mooi vinden en waarvan wij weten dat het publiek het graag hoort tijdens optochten en andere optredens.
Denk hierbij aan Bella Ciao, Let’s get it started en Sofia. Speciaal voor Sinterklaas is dan onder andere Sinterklaas wie kent ‘m niet en Sint Ahoy. Ook voor 4 mei en Kerst is er speciaal repertoire.

 
Kan ik dat ook?

Ja, dat kan. Wij willen als vereniging graag de drempel heel laag houden. We willen graag iedereen de mogelijkheid geven om met ons mee te doen. . Dat betekent dat muzikale ervaring niet absoluut nodig is; betekent echter wel dat enthousiasme en inzet wel nodig zijn. Enthousiasme en inzet om samen muziek te maken. Enthousiasme en inzet om bij een vereniging te horen. Voor de muzikale opleiding van de leden hebben wij een samenwerking met Stichting Muziekschool Oost-Gelderland. Zo combineren wij de professionaliteit van een muziekschool met de gezelligheid van een vereniging.

 
Wat kost dat dan?

Omdat we, zoals reeds gezegd, de drempel graag laag houden, hebben we de contributie ook op een laag niveau. Een jeugdlid tot 18 jaar betaalt €10,00 per maand, een volwassen lid betaalt €15,00 per maand. Het muziekinstrument wordt door de vereniging in bruikleen gegeven.

Waar en wanneer is dat?

De repetities zijn op donderdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur. Het slagwerk begint een half uurtje eerder, om 19:30 uur dus. We repeteren in de dependance van het Zone College, dit is aan de Gildenbroederslaan 3 in Doetinchem.
Kom gerust eens langs!

aoc-oost

Klik hier voor de gedragscode (vrijwillige) medewerkers Drum & Showfanfare DES