Skip to main content
Even voorstellen

Wie we zijn, wat we doen

Optredens

Alles over onze optredens

FotoAlbum

Een optreden terugkijken?
Start de diashow.

Contact

Lid worden, een optreden boeken, een vraag of opmerking?
Vul het formulier in.

We mogen weer!

Na een veel te lange tijd van stilte nu eindelijk weer een optreden. Samen met muzikanten van andere orkesten hebben we een bijdrage geleverd aan de grootse opening van het culturele seizoen van Amphion.
Vier het leven – het openingsnummer van de rock-opera FreyHeyt.


Vacature dirigent

Hoewel alle muzikale activiteiten, zoals gezamenlijke repetities en optredens, momenteel volledig stilliggen, zijn we toch best wel druk. Best wel druk met het vinden van een nieuwe dirigent. Ben jij, of ken jij iemand die hier wel oren naar heeft? Bekijk hier de vacature en reageer!

Leerlingenorkest van start

Begin dit jaar is het leerlingenorkest weer opgestart. Iedere eerste donderdag van de maand kunnen de leerlingen het samenspel oefenen. Leden van het groot orkest vormen hierbij een welkome ondersteuning, en zo krijg je de echte ervaring van spelen in een groot orkest.
Ook graag beginnen met muziekmaken? Of begint het weer te kriebelen? Ieder eerste donderdag van de maand ben je welkom om te luisteren en de sfeer te proeven. Of wellicht al meespelen…?

Wilma, 50 jaar lid!

Een écht verenigingsmens! Zo kun je Wilma Scheers, trompettist bij Drum & Showfanfare DES uit Doetinchem, wel noemen. Eén van de constante factoren binnen het korps. Zeker muzikaal gezien, maar ook op verenigingsvlak. Nooit op de voorgrond tredend, maar actief daar waar het nodig is. Actief in verbinden. Van de organisatie van de sportdag tot het verzorgen van de jaarlijkse nieuwjaarsborrel. Afgelopen dinsdag 1 oktober precies 50 jaar lid en werd zij dan ook heel verdiend in het zonnetje gezet, kreeg zij de oorkonde overhandigd en de onderscheiding opgespeld.
Wilma, van harte gefeliciteerd!

l

Het seizoen is weer begonnen!

Na een welverdiende vakantie zijn we in augustus weer begonnen met de repetities, en hebben we afgelopen zaterdag weer het eerste optreden gehad. En traditiegetrouw is het eerste optreden van een nieuw seizoen de allegorische optocht tijdens de Septemberfeesten in Zelhem. Een gezellige happening voor jong en oud. En dit jaar leken oude tijden te herleven met een vijftal heuse majorettes die voor ons liepen en hun shows gaven.

En wat is er dan leuker om daags na zo’n optreden het internet af te speuren naar de digitale sporen die we hebben achtergelaten.
Yes, we’re getting around!

Koningsdag 2019

Koningsdag 2019 begon voor ons met een rondgang bij het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem. Muziek maken aan alle zijden van het gebouw leverden blije gezichten op achter de ramen.
Na de koffie met gebak zijn we naar Doesburg gereden. Hier hebben we een uurtje muziek gemaakt op diverse plaatsen in het centrum. Het weer was ondertussen beter geworden en het was heel gezellig!

Nieuwsgierig hoe het is geweest? Kijk dan de video.

Claudia de Breij – Nu

Donderdag 10 en vrijdag 11 mei hebben we mogen optreden in de show van Claudia de Breij. Twee geweldig leuke optredens voor een uitverkocht Amphion. In de zaal mochten geen opnames worden gemaakt, echter de show werd buiten voortgezet.

Hands-on Simonsplein

Zondagmiddag 25 maart vanaf 14:30 uur staan we met een kraam op het Simonsplein. Hands-on. En wat is dan Hands-on? Nou, je kunt niet alleen luisteren naar onze muziek, je kunt ook zelf proberen. We hebben een aantal instrumenten klaarliggen om zelf eens te kijken of het iets voor je is.
IMG_5411Want muziek maken is leuk, maar samen muziek maken is nog veel leuker. Hoor zelf hoe wij muziek die je nog dagelijks op de radio kunt horen, op de straat spelen. DES staat voor hedendaags repertoire.

 

 

Voorjaarsactie 2018

28166342_1712491612144690_2153917873908575495_n

Zaterdag 3 maart houden wij onze voorjaarsactie!
De wijk Dichteren wordt getrakteerd op muziek en show, en wij hopen dat dat gewaardeerd wordt met een financiële bijdrage om onze kas te vullen. U kunt een zakje heerlijke paaseieren kopen voor €2,00 en steunt daarmee onze vereniging. Wij gebruiken de opbrengst voor onze instrumenten en uniformen.

Kom ook eens kijken op donderdagavond op het AOC, daar repeteren wij vanaf 20.00 uur.